Кравјо бело саламурено сирење

Се произведува од најквалитетно свежо кравјо млеко рачно на македонски традиционален начин.
Се изработува од пастеризирано кравјо млеко со додаток на стартер кулутра,сирило и сол.
Производот е термички обработен и е за дирктна конзумација.

Помалку информации

  • Енергетска вредност: 255kcal/1068KJ
  • Масти: 21гр.
  • Протеини: 15гр.
  • Јаглени хидрати: 1,3гр.
  • Сол: 3,4гр
  • Вакум пакувања : 0,300-0,500гр.
  • Канти: 1кг/4кг/8кг